viernes, 8 de noviembre de 2013

CON SALVADOR MILÀ AL PARLAMENTO EUROPEO







En el proceso de elecciones primarias para encabezar la lista de ICV- EUiA para las Europeas, se ha formado de manera espontánea en los espacios públicos de Parapanda un manifiesto de apoyo a Salvador Milà . La biografía resumida de este compañero la ha sintetizado muy bien, como siempre, el blog hermano Metiendo Bulla. El cursus honorum de Salvador Milà Para los que no estén al tanto, consulten este despacho de agencia:

El diputado de ICV-EUiA en el Parlament y exconseller de Medio Ambiente y Vivienda en el primer gobierno tripartito, Salvador Milà, y el responsable de relaciones internacionales de ICV, Ernest Urtasun, han anunciado este martes que concurrirán a las primarias para liderar la candidatura ecosocialista a las elecciones europeas de 2014. A partir de ahora, ambos tendrán hasta el 22 de noviembre para presentar los avales necesarios, un plazo que sirve también para cualquier otro militante ecosocialista que quiera presentarse a las primarias, cuya campaña se celebrará entre el 23 de noviembre y el 20 de diciembre.

Un total de 5.727 militantes y 'amigos y amigas' de ICV tiene derecho a participar en la elección del candidato de ICV a las europeas, una votación que se podrá de forma electrónica entre el 1 y el 8 de diciembre, y de forma física entre el 9 y el 20 de ese mismo mes. El vencedor de las primarias sustituirá al actual eurodiputado de ICV, Raül Romeva, que ya anunció hace meses que no repetiría al frente de la candidatura tras 10 años entre Bruselas y Estrasburgo, y defendió que era imprescindible que las instituciones se renueven periódicamente.

A continuación se recoge tanto el comentario explicativo del manifiesto como el texto del mismo de nuestro blog amigo Metiendo Bulla

Un grupo de viejas amistades hemos elaborado un papel de apoyo a Milà, encabezado –de momento— por: Gabriel Abascal, Santi Barreras, Antonio Baylos, Salvador Goya, Gabriel Jaraba, José Luis López Bulla, Amadeo Navales Turmos, Javier Nuín, Marià Pere, Jordi Ribó i Flos, Javier Tébar, Carles Vallejo... Dice lo siguiente: 

DIPUTATS I DIPUTADES PER UNA EUROPA SOCIAL, SOLIDARIA I ECOLÒGICA AMB SALVADOR MILÀ
  

Les ciutadanes i ciutadans que signem aquest escrit volem manifestar el següent:

• Gran part de la política es decideix avui en l’àmbit de la Unió Europea: pressupostos, polítiques econòmiques i socials, politiques financeres passen lluny de Catalunya però s’apliquen a casa nostra; per tanto, Europa influeix.

• Aquesta crisi que patim té una vessant europea indiscutible: els límits de dèficit, la manca de control polític de la anomenada “troika”, on els seus responsables actuen sense cap control parlamentari fa que Europa tingui serioses mancances democràtiques: Europa té dèficit de llibertat, igualtat i fraternitat.

• Europa posa barreres inhumanes: no volem més murs, no volem mes “Lampeduses”, no volem exclusió, ni racisme, ni el neofeixisme. Volem una Europa on la seva constitució  ens´inspiri en  la Declaració Universal de Drets Humans.

• Volem una Europa de pau i TREBALL, ecològica i sostenible, una Europa que respecti els drets i les llengües nacionals, on Catalunya com a nació es pugui desenvolupar, on el català sigui idioma oficial.
Aquesta Europa és la que volem perquè creiem en l'ideal europeista. Encara més: considerem que, en aquest moment històric, una Europa en procés d'unió federal pot ser considerada com a una utopia realitzable. I si per primer cop a la història tenim al davant una utopia realitzable, val la pena lluitar per ella, si hem de ser conseqüents amb la nostra condició de partidaris de l'esquerra transformadora.

Nosaltres, que som plurals i diversos, que tenim en comú moltes coses i que ens uneix la tradició de la cultura del treball, que pensem que es europeu qui viu i treballa a Europa, que creiem en els valors de la solidaritat i la germanor entre pobles i cultures, afirmem que necessitem una candidatura on l’actual coalició ICV-EUiA es pugui obrir i eixamplar a molts homes i dones, fills de la classe treballadora i dels sectors del nostre poble que pateixen les retallades practicades per les majories que ens governen.

Creiem que tots els elements positius que us senyalem, s’encarnen en la candidatura que creien ha d’encapçalar EN SALVADOR MILÀ.

• En Salvador Milà ofereix un perfil de demòcrata d’esquerres, lluitador social i polític envejable. En Salvador Milà té una enorme experiència parlamentaria i de govern.

• En Salvador Milà va participar en el Govern de Catalunya que ha fet molt en tan poc temps:  una experiència que combina la administració honorable en el Govern amb una forta voluntat en aplicar el programa.
• En Salvador Milà es una persona honrada i honesta, que enalteix la activitat política. Encarna una proposta unitària de les esquerres en la millor de les nostres tradicions.

Per estem convençuts que Salvador Milà, com a cap de llista, és la millor proposta des de ICV- EUiA cap al Parlament Europeu.

No hay comentarios: